Saison de Noël 2024

Saison 

OG: 1.072
FG: x.xxx
ABV: x.x%
IBU: 25
EBC: 40
Brygget: 20.04.2024
På fad  

 

 

Opskrift

 

Julesæsonen er kommet til live i "Saison de Noël 2024", en kraftig, dyb og mørk saison-øl, der fejrer smagen af julen. 

Normalt forbinder man saisons med lyse øl, sol og varme. Med afsæt i de dybt forankrede belgiske traditioner, kommer her et mørkt og moderne julet twist.

Hver slurk åbner døren til en verden af ​​smag, hvor saftige figner, krydret boghvede honning, anis, fortryllende stjerneanis og varmende kanel danser i harmoni.

Brygget med omhu og lidenskab, har dette bryg gennemgået en dobbelt gæring, først med Belgian Saison I Ale (WLP565), der tilføjer en subtil krydret frugtighed, og derefter med den karakteristiske Brettanomyces Claussenii (WLP645), der bringer en endnu mere tør unik kompleksitet og let funk til øllet. I sekundærgæring er der samtidig tilsat mørk rom infused amerikansk egechips for at give lidt kant og lette vanilje noter.

Efter denne tålmodige gæring er øllet blevet efterladt til at modne koldt i lang tid, hvilket har tilladt smagene at integrere sig og udvikle en dybde, der kun kan opnås gennem tålmodighed og spændt trippen om fadet.

Når du løfter glasset til dine læber, vil du blive mødt af en aroma, der bringer minder om hyggelige juleaftener med varme fra pejsen.

Smagen er en hyldest til sæsonens glæder, med en balanceret sødme, en subtil krydret fornemmelse og en forfriskende tørhed i eftersmagen.