Golden Sanctum Ale

Belgian Tripel

OG: 1.086
FG: 1.0xx
ABV: x.x%
IBU: 38
EBC: 8
Brygget: 13.10.2024
Fad x xx.xx.xxxx

 

 

 

 

 

 

Stilart: Belgian Tripel
Alkoholstyrke: 8.5%
Malt: Pilsner Malt
Sukker: Candy Sugar
Humler: Styrian (bitter), Tettnang (smag), Saaz (aroma)
Gær: Lallemand Abbaye Belgian

Beskrivelse:
Golden Sanctum Ale er en lys og indbydende Belgian Tripel, som balancerer elegance og kraft. Denne gyldne øl brygget på den fineste Pilsner malt giver en blød og maltfyldig krop med et let brød- og kornpræg. Tilsætningen af candy sugar løfter øllet med en tør og let krop, der fremhæver de frugtige og krydrede noter, som den klassiske belgiske gær (Lallemand Abbaye) skaber.

Øllet åbner med en mild, men præcis bitterhed fra Styrian humlen, der langsomt afløses af florale og urtede smagsnuancer fra Tettnang humlen. Saaz humlen træder frem i aromaen og giver et subtilt touch af krydderurter og friskhed, der danser sammen med de komplekse frugtige estere fra gæren – banan, pære og et hint af citrus. Gæren bidrager også med krydrede noter af peber og nellike, der giver øllet sin karakteristiske belgiske profil.

Med sin høje attenuation er Golden Sanctum Ale tør i finishen, hvilket gør den farligt letdrikkelig, på trods af dens robuste alkoholindhold på 8.5%. Den balancerede humleprofil og gærens komplekse, frugtige og krydrede karakter gør denne Tripel til en sand fornøjelse at drikke, med hver slurk der inviterer til en ny opdagelse i smagsuniverset.

Smagsnoter:

  • Aroma: Krydderurter fra Saaz, let frugtagtig gærprofil med banan og pære, krydrede noter af peber og nellike.
  • Smag: Let brødagtig maltsødme, floral og urteagtig humlesmag fra Tettnang, afbalanceret med en subtil bitterhed fra Styrian.
  • Mundfølelse: Tør og let, med en silkeblød tekstur og en forfriskende finish.

Anbefalet serveringstemperatur: 8-10°C
Servering: Nydes bedst i et tulipanglas eller chalice for at fange de komplekse aromaer og smagsnuancer.