Black Rose 2024 10.6% alc.

Imperial Stout 

OG: 1.107
FG: 1.026
ABV: 10.6%
IBU: 53
EBC: 100
Brygget: 27.10.2024
Fad 7 & 10 10.11.2024

 

 

Stilart: Imperial Stout
Alkoholstyrke: 10.6%
Malt: Maris Otter, flaked oats, Munich II, chokolademalt, roasted barley, oak smoked wheat malt, Carafa III, Caraaroma
Humle: Challenger, East Kent Golding, Fuggles
Gær: Lallemand Nottingham

Black Rose er en dyb og kraftfuld imperial stout med en kompleks og intens smagsoplevelse. Den mørke øl præsenterer sig med en tæt, sort farve og en cremet skumkrone, der indbyder til en oplevelse af rig maltfylde og en harmonisk bitterhed.

Grundlaget for Black Rose er den klassiske Maris Otter-malt, der skaber en solid base. Flaked oats tilføjer en silkeblød mundfylde, mens Munich II og chokolademalt giver noter af karamel og mørk chokolade. Roasted barley tilføjer en dyb, ristet karakter, og oak smoked wheat malt giver en subtil røget nuance. Carafa III og Caraaroma afrunder med en rig toffee- og karamelkarakter.

De engelske humler Challenger, East Kent Golding og Fuggles bidrager med en balanceret bitterhed, der komplementerer øllets dybe maltprofil og giver subtile jord- og krydderinoter.

Tilsætninger af kværnet Sumatra kaffe og cacao nibs intensiverer smagsoplevelsen med dybe kaffe- og kakaotoner. De whisky-infuserede amerikanske egechips tilføjer en lagret kompleksitet med noter af vanilje og eg, der bringer ekstra dybde til denne fyldige stout.

Smagsnoter:

  • Aroma: Intense noter af mørk chokolade, kaffe og let røg med strejf af vanilje og eg fra whisky-infuserede egechips.
  • Smag: Fyldig chokolade og kaffe, ristet brød og mørk toffee med en diskret røget baggrund. En balanceret bitterhed fra humlerne giver en harmonisk afslutning.
  • Mundfølelse: Tyk og fyldig med en rund og let tør finish, der gør den til en oplevelse i hvert sip.

Anbefalet serveringstemperatur: 10-12°C
Servering: Ideel i et snifterglas eller et tulipanglas, så aromaerne kan nydes fuldt ud og øllets intense smagslag kan komme til deres ret.