Sommerhvede

Weissbier

OG: 1.0xx
FG: 1.0xx
ABV: x.x%
IBU: xx
EBC: xx
Brygget: xx.xx.202x
Fad  xx.xx.202x

 

 

 

 

Stilart:
Weissbier / Hefeweizen

Alkoholstyrke:
Ca. 5,0–5,2 % ABV

Malt:

  • Hvedemalt (lys) – giver blød krop og skum

  • Vienna Malt – let brødagtig dybde

  • Pilsnermalt – base og let kornethed

  • Caramunich III – strejf af karamel og farvedybde

Humle:
Hallertauer Mittelfrüh – klassisk tysk humle med mild, urteagtig og krydret aroma

Gær:
Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat – producerer milde banan- og nelliketoner afhængigt af gæringstemperatur

Smagsnoter:
Blød hvedekrop med noter af banan, nellike, og let karamel. Lav bitterhed og cremet mundfølelse.

Aroma:
Frugtig (banan, pære), mildt krydret (nellike), med kornet maltduft og et hint af karamel

Smag:
Let sødlig hvedesmag med klassiske weissbier-estere. Svag maltfylde fra Vienna og Caramunich giver varme baggrundsnoter.

Mundfølelse:
Fyldig og blød, cremet med højt naturligt skum. Frisk og let perlende.

Anbefalet serveringstemperatur:
6–8 °C

Servering:
Serveres i et højt weissbierglas for at fremhæve skum og aroma. Perfekt til grillmad, salater med citrus, eller pretzels med sød sennep.